MERCEDES S 320 CDI

MERCEDES V CLASS 250 CDI
21. ožujka 2017.
FORD TRANSIT CUSTOM
21. ožujka 2017.

Iako je Mercedes kao brand nepotrebno posebno predstavljati, za S-klasu moramo izdvojiti mjesta kako bi Vam barem na trenutak opisali kako je voziti takav automobil. Od njezinog prvog pojavljivanja prije otprilike 50 godina, svaka je nova generacija ove luksuzne limuzine bila, u najmanju ruku, ispred svog vremena. Bilo da govorimo o sigurnosti, dinamici ili komforu, S-klasa je uvijek pokazivala put. Zahvaljujući tvrtci B-Auto i vlasniku g. Anti Kaliniću imali smo priliku voziti ovaj izuzetan automobil.

 

Onog trenutka kada smo sjeli u njega imali smo osjećaj da smo kod kuće. S-klasa je opremljena svakim komfornim detaljem kojega bi kupac mogao očekivati kupnjom Mercedes-Benz luksuzne limuzine. Od fine kože do probranih vrsta drva, S-klasa zadovoljava najviše standarde. Nova S-klasa je veća i udobnija u svakom pogledu. Dostupone su dvije dužine karoserije: 5.07 metara i 5.20 metra, što je 33, odnosno 43 mm više u odnosu na prethodnu generaciju. Međuosovinski razmak je povećan za 70 odnosno 80 mm na 3035 odnosno 3165 mm. Popis dimenzija okončat ćemo podatkom o 16 mm široj, odnosno 29 mm višoj karoseriji u odnosu na prošli model S-klase. Obujam prtljažnika po VDA mjerenju povećan je za 60 litara na 560 litara. Tehnička poboljšanja koncipirana su kako bi vožnja bila što ugodnija.

Iz unutrašnjosti vozila izdvajamo opcionalna dinamična multikonturna sjedala s kojima je vožnja kroz zavoje pravi užitak. Sjedala također sadrže funkciju masaže sa 4 vrste rada te komoru za zrak u naslonu za leđa. Stražnja i prednja sjedala su grijana i električki namjestiva, a od sada se može dodatno optimalno namjestiti naslon za ramena i bočne naslone. Fino ugađanje individualno namjestivih zona obavlja se pomoću COMAND sustava. Sjedala također sadrže funkciju pozicioniranja unutar PRE-SAFE R sustava. U kritičnim situacijama ona se uspravljaju, a komore sa zrakom se ispunjavaju kako bi se putnika što bolje zaštitili prilikom sudara. Tu je također i serijski stakleni krovni otvor i zavjesa za zaštitu od sunca preko čitavog stražnjeg stakla koji se pokreću pritiskom na gumb. Poboljšan je i COMAND sustav za novu S-klasu te je sada još ergonomičniji. Upravljač COMAND sustava i funkcionalni prekidači su postavljeni nadohvat ruke na središnjoj konzoli. Sve relevantne informacije pojavljuju se na COMAND zaslonu, TFT monitoru u boji visoke razlučivosti i promjera 8˝. Tako funkcionalni prekidači COMAND sustava omogućuju brz pristup radio/DVD/CD uređaju, telefonu i navigacijskom sustavu. Tu je također i specijalni prekidač kojem se može pridružiti funkcija koju najčešće koristite.